חינה הוא מאכל מזרחי עשוי מחמאה וחלב תחת ליבה. להלן הוראות להכנת חינה:
מצרכים:
הוראות:
זכרו, חשוב לא להניח את החינה להתייצב בטמפרטורה חדר חם, כיוון שזה עלול לגרום לריח וטעם לא טובים. לכן, יש להניח את התבנית במקרר עד שהחינה מתייצבת לחלוטין.
טקס ערבוב החינה הוא חלק חשוב ממסורת המכניסה את החינה לחיי הנפש במזרח התיכון. הנה מהלך הטקס:
הטקס ערבוב החינה משלב פעולות פיזיות וטקסטואליות, והוא מייצג את החיבור החברתי והתרבותי בין האנשים שמשתתפים בו. הטקס נעשה בדרך כלל לפני הפסח או באירועים מיוחדים כמו בר מצווה או חתונה.